T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
VAN / İPEKYOLU - Erçek Mehmetçik Ortaokulu

ERÇEK MEHMETÇİK İLK/ORTAOKULU Koronavirüs (COVID-19) Süreci

ERÇEK MEHMETÇİK İLK/ORTAOKULU

Koronavirüs (COVID-19) Süreci

VELİ BİLGİLENDİRME

         Dünya çapında hızla yayınlan Yeni Koronavirüs (COVID-19) hakkında T.C. Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından bilgilendirme ve uyarıları yakından takip etmekteyiz. 

Küresel risk ortamından kaynaklanan belirsizliğin öğrencilerimizin yaşamında yaratmış olduğu zorunlu kısıtlamalar nedeniyle çok üzgünüz. İnsanlık olarak zorlu bir dönemden geçmekteyiz. Bu süreci hem kurum hem de kişisel olarak alacağımız sıkı önlemlerin yanı sıra, serinkanlılığımızı koruyarak, birbirimize ve çevremize vereceğimiz destek ile en az sorunla atlatabileceğimize inanıyoruz.

Karatepe İlk/Ortaokulu olarak aldığımız önlemleri, planlanan akademik ve idari faaliyetlerin işleyişini ve diğer güncel bilgileri sizinle paylaşmak istiyoruz.

Koronavirüs (COVID-19) Hakkında

Koronavirüsler bilimsel çevrelerde uzun süredir bilinen bir virüs grubudur. Bu virüslerin bazıları sadece hayvanlarda görülür. Çoğu insan ömrünün bir döneminde bu virüslerle temas eder ve hastalığı hafif veya orta şiddette üst solunum yolu enfeksiyonu olarak geçirir. Ancak risk grubu kişilerde ve bazı vakalarda ağır bronşit veya zatürreye yol açarak ağır tablolara hatta ölüme sebep olabilmektedirler. Özellikle küçük çocuklar, yaşlılar, bağışıklık sistemi bozukluğu olan kişiler risk altındadır.

T.C.Sağlık Bakanlığı Ocak ayında kurduğu Bilim Kurulu ile bu salgından korunma ve ülkemizde ilk vakanın görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden itibaren de salgınla mücadelede başarılı bir dönem geçirmiştir. Ancak vaka sayılarının artmaya başlaması nedeniyle, hastalığın kontrol altına alınması ve vaka sayılarının yeni bir pik oluşturmaması adına, Bilim Kurulunca tavsiye edilen korunma önlemlerini günlük hayatta ve iş ortamımızda titizlikle uygulamaya devam etmemiz çok zaruridir.

T.C. Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen başlıca korunma yöntemleri aşağıdaki gibidir:

14-10-2020Maske Kullanımı: Maske kullanımına uyulması salgının yayılmasını önlemede önemli bir korunma yöntemidir. Okul içi tüm binalarda, ve sportif aktiviteler haricinde tüm açık alanlarda, öğrenci, öğretmen ve çalışanlarımızın maske kullanımı zorunludur.

Fiziksel Mesafe: Sosyal uzaklaşma; kalabalık ortamlardan, toplu etkinliklerden uzak durmak, tokalaşma ve sarılma gibi yakın temaslı hareketlerden kaçınmak, ve kişiler arası mesafenin, özellikle kapalı alanlarda, 3-4 adım / 2 metre uzaklığında korunması anlamına gelir. Erçek mahallesi'nin tüm üyelerinin sosyal mesafe kavramını benimsemelerini öneriyoruz.

Seyahat Sonrası Uygulama: Seyahatten dönen öğrenci, öğretmen ve çalışanlarımızın dönüşlerinden itibaren okula gelmeden önce 7 gün süre ile ev karantinasında olmaları ve bu süre zarfında herhangi bir şikayet ya da COVID-19 temas şüphesi durumunda, gerekli teşhis aşamalarından geçerek, durumu ilgili müdür yardımcısı veya idareciye bildirmesi gerekmektedir.

Hijyenik Korunma Yöntemleri: Yaşam alanlarımızda ve kişisel temizliğimizde azami ölçüde hijyenik korunma yöntemlerine dikkat edilmesini önermekteyiz.

ERÇEK MEHMETÇİK İLK/ORTAOKULU TEMİZLİK VE HİJYEN UYGULAMALARI

Okulumuzda, T.C Milli Eğitim Bakanlığı, T.C. Sağlık Bakanlığı yönergeleri doğrultusunda, mevcut önlem ve uygulamalara ek yeni düzenlemeler başlatılmıştır.

Okulumuzda günlük, haftalık, aylık ve tatil dönemi temizlik süreçleri ve iş planları, İSG (İş Sağlığı Güvenliği) kapsamında takip edilmekte, değerlendirilmekte ve gerektiğinde iyileştirilmektedir.

 

2020-2021 Eğitim Yılı - 1. Dönem

14-10-2020

Genel Hijyen Önlemleri:

• Tüm okulumuzda detaylı temizlik çalışmaları tamamlanmış olup belirli periyotlarla tekrarlanacaktır.

• Okula giriş noktalarında ve tüm sınıf, öğretmenler odası ve tuvaletlere el dezenfektanları yerleştirilmiştir. Düzenli kontrolleri yapılarak sürekli dolu olmaları sağlanmaktadır.

• Okul binaları içinde, özellikle sınıflarda sürekli ve düzenli aralıklarla temizlik, dezenfeksiyon ve havalandırma işlemleri yapılmaktadır.

• Çamaşır suyu ile tuvaletlerin ve zeminin dezenfeksiyonu yapılmaktadır.

• Sprey dezenfektanlar ile tüm kapı kolları ve sık dokunulan ortak alanların dezenfeksiyonu yapılmaktadır.

• Kullanılmış maske, siperlik, gözlük ve eldivenler, Okul içerisinde yerleştirilmiş olan "maske ve eldiven tıbbi atık kutusuna" atılmalıdır.


İdari Düzenlemeler:

  • Okulumuzda saat 07:30 - 12:00 ve 12:30 16:20 arası eğitim öğretim yapılacaktır.
  • Sağlık güvenliği nedeniyle okul içine ziyaretçi kabulü yapılamamaktadır.
  • Okul içi binalarda ve açık alan mekanlarında tüm öğrencilerin ve çalışanların ağız ve burun bölgesini kaplayacak şekilde maske takması ve sosyal mesafe kuralına uyması zorunludur.

Maske takması sağlık açısından sakıncalı öğrencilerimizin mutlaka siperlik takması gerekmektedir.

 

  • Özellikle kapalı alanlarda 3-4 adım / 2 metrelik sosyal mesafe korunmalıdır.
  • Okul girişlerinde, koridorlarda, sınıflarda, kütüphanede yer alan oturma alanlarında sosyal mesafe kuralları uygun şekilde işaretlenmiş; yönlendirme levhaları yerleştirilmiştir. Belirlenmiş bu uyarılara uygun şekilde hareket edilmesi zorunludur.
  • Tüm sınıfların mevcutları ve oturma planları T.C. Sağlık Bakanlığı ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen standartlara göre düzenlenmiştir.
  • Okul içinde tüm ortak alanlardaki panolara, koridorlara, sınıf içlerine ve tuvaletlere hijyen kuralları ve uygulamalarına yönelik bilgilendirici ve uyarıcı afişler asılmıştır.
  • Ateş, öksürük, hapşırık, halsizlik, tat ve koku alma duyularında kayıp, ishal gibi hastalık belirtileri olan öğrencilerimizin bu durumda okula gelmemeleri, aynı gün içinde bir sağlık kuruluşuna başvurmaları, teşhis ve istirahat raporlarını aynı gün içinde okulumuza bildirmeleri zorunludur.
  • Aile içerisinde salgın hastalık (COVID-19) belirtisi (ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı gibi) ya da tanısı alan, temaslı olan kişi bulunması durumunda okulumuza ivedilikle bilgi verilmesi ve öğrencinin okula gönderilmemesi gerekmektedir.
  • Öğrencilerimizin okula bırakılması ve okuldan alınması sırasında öğretmen ve veliler sosyal mesafe kuralı ve maske kullanımı kuralına uymak zorundadırlar. Mümkünse her gün öğrenciyi aynı veli alıp bırakmalıdır. Salgın hastalık dönemlerine özgü riskli gruplarda yer alan (büyükanne/ büyükbaba gibi 65 yaş üstü kişiler veya altta yatan hastalığı olanlar vb.) kişiler öğrencileri okula bırakmamalıdır.
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.10.2020 - Güncelleme: 15.10.2020 09:19 - Görüntülenme: 347
  Beğen | 0  kişi beğendi